2008. február 7., csütörtök

Miért fizet többet???


Ugye tudja, hogy ha Ön hitelét jólfizető ügyfélként törleszti (nincs az elmúlt 6 hónapban elmaradása és nem szerepel BAR listán) lehetősége van refinanszíroztatni hitelét kedvezőbb kamatozással. Ha Ön deviza alapú jelzáloghitelét 6-7%-os THM-el (THM: teljes hiteldíj mutató, ami tartalmazza a kamatot és a kezelési költséget) vette fel, ma Magyarországon lehetőség van a fennálló tartozásának refinanszírozására (refinanszírozás: a fennálló tartozást egy külső bank egyenlíti ki a bázis banknak, és az adós ennek a külső banknak fizeti törlesztő részleteit) a piacon ma megtalálható legalacsonyabb svájci frank alapú 3,7%-os THM-el! És ezen 3,7%-os THM nem akciós, tehát nem csak a kezdeti évekre vonatkozik. MIT JELENT EZ SZÁMOKBAN???
Vegyünk példának egy 10 millió Forintos deviza alapú jelzáloghitelt amit 6,5%-os THM-el vettek fel 10 éves futamidőre. Ennek a havi törlesztő részletei: 114.967 Ft/hó (160 Ft-os vételi és 162 Ft-os eladási CHF árfolyam mellett).
A 10 millió Forintos svájci frank alapú jelzálog hitel (ugyanolyan vételi és eladási árfolyam mellett) 3,7%-os THM mellett a havi törlesztő részlet: 101.073 Ft lesz.
A különbség havi: 13.894 ami évi 166.728 Ft!!! 10 év alatt 1.667.280 Ft TISZTA MEGTAKARÍTÁS!

Arról nem is beszélve, hogy ha a havi 13.894 Ft-ot egy konzervatív, évi12%-os hozamot hozó (ami a mai piaci hozamvárakozások között visszafogottnak és reálisnak tekinthető) likviditást is igérő alapba fekteti 10. évben kamatos kamatozással ez 3.192.185 Ft!!!
Azt hiszem ezen összegnek sokkal inkább jobb helye van a lakosságnál mintsem, hogy kedves bankjaink tovább növelhessék saját jövedelmezőségi mutatóikat. Nyugodtan számoljon utána, megéri! Ez egyszerű matematika!



Invest your time before you invest your money.

A témával kapcsolatban bővebb felvilágosításért állunk rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken.

Üdvözlettel:

Financial Consulting Team

-Van más megoldás-
Skype Me™!

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szerintem kivalo lehetosegeket olvashatunk a blogban...