2008. január 8., kedd

Generali trendmax


A másik általunk ajánlott favorit a Generali Trendmax garantált eszközalap.

A 2007-es pénz és tőkepiaci gyengélkedések jelen esetben, leginkább az USA-ból kiinduló, Európába is begyűrűző, az év második felében csúcsára érő subprime (jelzáloghitel) piaci válsággal magyarázhatóak Ehhez nagymértékben hozzájárul az energia drágulása ami ördögi körként a világgazdaság növekedését lassítja, emiatt a tőkebefektetők az árupiacokra (értsd: pl. gabona, deviza, vágósertés, nyersolaj, arany) öntik a pénzüket (negatív korreláció tapasztalható). Az arany történelmi csúcson van, elemzők az idén további 50%-os áremelkedést is el tudnak képzelni.

A trendmax ezen lehtőségek kiaknázására kínál kitűnő opciót. Az alap sajátossága, hogy a portfóliót párizsi székhelyű Société Générale kezeli. Az általa kiválasztott négy legjövedelmezőbb területen fektet be, amik jelen esetben(%-os megosztásban):

25%- Arany (Lyxor Gold Alap)

25% - India (NIFTY)

25%- Brazília (iShares MSCI)

25% - Kína (Hang Seng)

2 megjegyzés:

GeorgeW1 írta...

Ki ez a Németi Zoltán?
Nagyon jó bejegyzéseket ír, és értelmeseket. Nekem nagyon tetszik!
Úgy látszik, hogy nemcsak az én pénzügyi tanácsadóm értelmes, hanem vannak mellette mások is...?
Georg.Vandlik@gmail.com

FCD írta...

Köszönöm megtisztelő kommentjét!
Legjobb tudásunk szerint igyekszünk blog oldalunkat szerkezteni, amit nem csak magam, de munkatársaim nevében is megerősíthetek. Örömmel tölt el minket, hogy oldalunk elnyerte tetszését. Ha bármilyen további kérdése, észrevétele van a blogban elhangzottakkal kapcsolatban, bizalommal foduljon hozzánk!
Üdvözlettel:
Németi Zoltán